Kanavaranta 1 on Alvar Aallon kokonaistaideteos

Maailmankuulu modernin arkkitehtuurin suunnannäyttäjä Alvar Aalto oli ennen kaikkea humanisti. Hänen suunnittelunsa oli ihmiskeskeistä kauan ennen kuin sellaista sanaa oli keksitty. Aalto ei niinkään tavoitellut kauneutta tai taiteellista vaikuttavuutta, vaan rakennuksia ja tiloja, jotka saavat ihmiset voimaan paremmin.

Niinpä hän ammensi paitsi inspiraatiota myös tietoa luonnosta. ”Arkkitehtuurin syvin ydin koostuu siitä monimuotoisuudesta ja kehityskulusta, joka on tyypillistä elämälle luonnossa. Tämä on arkkitehtuurin ainoa todellinen tyylilaji.”

Kanavaranta 1 edustaa Aallon suunnittelun perintöä puhtaimmillaan. Se on funktionaalinen, ihmisläheinen ja ajaton. Se on nerokas.

Useimmat tunnistavat rakennuksen julkisivun. Toimistotilojen nerokkuus paljastuu kuitenkin kokonaisuudessaan vasta sisällä, jossa Alvar Aallon suunnitelmat heräävät eloon. Jokainen yksityiskohta huonekaluja ja valaistusta myöten oli alkujaan arkkitehdin ja hänen toimistonsa suunnittelema. Ja osa näistä yksityiskohdista palvelee käytössä edelleen.

Kiinteistön sisätiloissa voi tuntea, kuinka Aallolle tyypillinen luonnonmateriaalien ja orgaanisten muotojen käyttö luo tasapainoittavan ja toisaalta innostavan tunnelman.

© 2022 DEKA Immobilien | Imprint | Data privacy |  Cookie settings