Sokeripalan huipulle avautuva ravintola Toppa nostaa street foodin uudelle tasolle

Kanavaranta 1:n toimistokiinteistön ylimpään kerrokseen avautuva ravintola Toppa tuo Helsingin ravintolatarjontaan uuden ja ainutlaatuisen lisän. Ravintolaa luotsaa kahdella Michelin-tähdellä palkittu ravintoloitsija ja keittiömestari Tommi Tuominen, joka yhdistää Topassa taidokkaasti kaksi erilaista maailmaa – fine dining -kulttuurista tutut korkealaatuiset raaka-aineet ja huolella hiotun reseptiikan sekä konstailemattoman katuruoan.

Alvar Aallon Kanavarantaan suunnittelema toimistorakennus ”Sokeripala” tarjoaa uudelle ravintolalle ikoniset ja ajattomat puitteet. Tuomisen mukaan Aallon ihmisläheinen suunnittelufilosofia tarjosi inspiraation myös Topan konseptille, onhan street foodia mutkattomampaa ruokatyyliä vaikeaa kuvitella.

”Ravintola tulee varmasti olemaan jotain muuta kuin mitä minulta on odotettu. Street food on ollut minulle lähellä sydäntä jo siitä asti kun asuin aikoinaan Hong Kongissa, ja maistelin kaikkia erikoisuuksia mitä vain oli tarjolla. Nyt minulla on viimein tilaisuus päästä tekemään kunniaa suuresti arvostamalleni ruokatyylille”, Tuominen kuvailee.

 

Rennon tyylikästä katuruokaa lounaalla ja illallisaikaan – poikkeuksellinen kaupunki- ja merinäkymä kruunaa kokonaisuuden

Ravintola Topan nimi juontaa juurensa perinteiseen sokeritoppaan, viitaten ravintolan sijaintiin Sokeripalassa. Toisaalta nimellä on luontainen yhteys myös ravintolan paikkaan toimistokiinteistön – ja kaupungin – huipulla. Rakennuksen kuudennesta kerroksesta aukeaakin ainutlaatuinen näkymä moneen suuntaan, merelle, Kauppatorille ja Uspenskin katedraalille.

Ravintola tulee palvelemaan ruokailijoita maanantaista lauantaihin sekä lounaan että illallisen merkeissä. Tuominen kertoo ravintolan tarjoavan lounassetelin arvoisen lounaan lisäksi kolmen ruokalajin lounasmenun elämyksellisempään ruokailuun.

Illallisaikaan listalla tulee puolestaan olemaan hieno sekoitus tuttuja street food -makuja maailmalta, täydennettynä eksoottisemmilla vaihtoehdoilla.

Lisäksi ravintola tarjoaa kokouspalveluja ja yksityisiä kabinetteja esimerkiksi palavereja, liikelounaita ja illanistujaisia ajatellen.

 

Korkeatasoista street foodia maailmalta sekä kaupungin houkuttelevin after work

Ravintola Topan myötä fine dining -ravintoloistaan tunnettu Tuominen tuo kädenjälkensä myös  pieteetillä valmistettuun katuruokaan, ammentaen vaikutteita street food -kulttuurista ympäri maailmaa.

Ravintolan menu perustuu korkealuokkaisiin raaka-aineisiin, jonka lisäksi hankinnoissa painotetaan raaka-aineiden kotimaisuutta ja eettisyyttä. Listalle on tulossa myös kasvisruokavaihtoehtoja vastaamaan herkullista kasvisruokaa arvostavien toiveisiin.

Toppa tarjoaa uniikit puitteet myös rennoille after workeille, joissa mutkattoman tunnelman sinetöivät ravintolan oma cocktail-baari sekä suuri kattoterassi Helsingin historiallisen keskustan merellisessä sydämessä.

 

”Cocktail-baarimme palvelee asiakkaita herkullisine juomineen, ja Aallon suunnittelemaa nahkaseinää kannattaa tulla ihailemaan kauempaakin. Hulppea terassi baareineen ja DJ:neen tulee myös olemaan todellinen helmi helsinkiläisessä ravintolatarjonnassa. Avattuamme tulemme järjestämään ravintolassa myös monenlaisia tapahtumia.”

Tommi Tuominen, ravintoloitsija ja keittiömestari, Ravintola Toppa

© 2022 DEKA Immobilien | Imprint | Data privacy |  Cookie settings